Kosten isolatieglas

Daar waar vroeger iedereen er steevast voor koos om gebruik te maken van gewoon enkel glas is dat Vandaag de dag wel even anders. Tegenwoordig wordt er dan ook door mensen die eigenaar zijn van een woning in het merendeel van de gevallen voor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde isolatieglas. Kiezen voor dit type glas is interessant omdat het er voor zorgt dat het warmteverlies in een woning in de kiem wordt gesmoord. Isolatieglas is bovendien Vandaag de dag verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen waardoor er werkelijk voor iedereen een glassoort naar wens op de markt is terug te vinden. Bent u ook van plan om een investering te doen in isolatieglas, maar zou u in eerste instantie graag een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die aan een dergelijke investering is verbonden? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en kom te weten hoeveel isolatieglas precies kost.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost isolatieglas?

Vooraleer we u een goed beeld kunnen geven van het exacte kostenplaatje van isolatieglas is het noodzakelijk om even de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten. Het is tegenwoordig dan ook mogelijk om op vlak van isolatieglas te kiezen voor:

  • Standaard dubbel glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Bovendien is het per glassoort ook nog eens mogelijk om deze te voorzien van verschillende, specifieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een extra zonwerende eigenschap of bijvoorbeeld veiligheidsglas. Voor welke van deze verschillende mogelijkheden u uiteindelijk zal kiezen is sterk afhankelijk van situatie tot situatie. Bovendien zal ook uw budget op dit vlak een niet onbelangrijke rol spelen. Op vlak van kostprijs moet voor isolatieglas rekening worden gehouden met de volgende prijzen:

Soort isolatieglas Gemiddelde kostprijs
Standaard dubbel glas Tussen 75 & 125 euro per vierkante meter
HR+ glas Ongeveer 130 euro per vierkante meter
HR++ glas Ongeveer 135 euro per vierkante meter
HR+++ glas Ongeveer 175 euro per vierkante meter

Het grootste prijsverschil gaat duidelijk schuil tussen HR++ glas en HR+++ glas. De reden hiervoor is dat HR+++ zoals het aantal plustekens reeds doet vermoeden driedubbel glas betreft. Deze zorgt dan ook voor een uitstekende isolerende factor welke het warmteverlies in uw woning aanzienlijk kan beperken.

De prijsopbouw van isolatieglas

Gaan we de prijsopbouw van isolatieglas in detail bekijken, dan kunnen we vaststellen dat deze bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste kost is de materiaalkost. Deze is goed voor 50 procent van het totale kostenplaatje. 45 procent van de kosten gaat naar de arbeid die moet worden verricht om het glas te produceren en te plaatsen. De resterende 5 procent zijn de voorrijkosten.

Op het eerste zicht is het natuurlijk nooit leuk om te zien dat de arbeidskosten hoge toppen scheren. Toch hoeft dit lang niet altijd een probleem te zijn, in tegendeel. Sterker nog, in bepaalde gevallen kan het zo zijn dat hoge arbeidskosten een aanzienlijk perspectief bieden op een flinke besparing. Door een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bedrijven die isolatieglas te koop aanbieden en komen plaatsen is het dan ook mogelijk om een behoorlijk bedrag uit te sparen.

Keuzes die de prijs van isolatieglas beïnvloeden

Bovenstaande informatie toont reeds aan hoeveel u in de basis ongeveer dient te betalen voor isolatieglas. Er zijn echter verschillende factoren die het prijskaartje van isolatieglas aanzienlijk kunnen beïnvloeden. We hebben deze keuzes even voor u op een rijtje gezet:

Keuze 1: Het type isolatieglas

De eerste keuze is meteen ook de belangrijkste. Zoals u reeds heeft gelezen zijn er verschillende soorten isolatieglas op de markt terug te vinden. U kunt er Vandaag de dag nog steeds voor kiezen om gebruik te maken van dubbel glas, maar zogenaamd hoogrendementsglas is natuurlijk op isolerend vlak veel interessanter. Het sterke isolerende karakter van dit type glas zorgt er voor dat u steevast rekening dient te houden met een hogere kostprijs, maar daar staat wel tegenover dat de energiebesparing optimaal is. Vooral wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van HR+++ glas zult u merken dat de isolerende factor van uw huis aanzienlijk zal stijgen. Het gevolg is een stevige daling van de energiefactuur!

Keuze 2: De dikte van het glas

Verschillende soorten isolatieglas zijn op de markt terug te vinden in diverse diktes. We onderscheiden bij HR++ glas bijvoorbeeld een dikte van tussen de 4 en 8 mm. De dikte van het glas heeft uiteraard ook een niet onaanzienlijke invloed op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Bepaal omwille van deze reden altijd op voorhand voor uzelf welke dikte wenselijk is en of u eventueel meer wil betalen voor dikker glas of niet.

Keuze 3: Nieuwe kozijnen bij isolatieglas?

Wanneer u in uw woning altijd gebruik heeft gemaakt van enkel glas en u wenst over te stappen naar isolatieglas is de kans bijzonder groot dat dit niet kan met de huidige kozijnen. HR+++ glas is bijvoorbeeld een flink stuk dikker in vergelijking met enkel glas waardoor de sponning van uw kozijnen hier niet op voorzien is. De kans bestaat dan ook dat u genoodzaakt zal zijn om te investeren in nieuwe kozijnen. Een nieuw kozijn kost gemiddeld tussen de 700 en 850 euro per vierkante meter.

Wat wanneer isolatieglas geen optie is?

Het kan ook voorkomen dat u als eigenaar van een woning helemaal niet de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van isolatieglas. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn. Het is namelijk mogelijk eveneens een mogelijkheid om te opteren voor zogenaamde voorzetramen. Dergelijke ramen kunnen eveneens worden uitgerust met verschillende soorten beglazing en worden zoals de naam reeds laat vermoeden voor de huidige ramen geplaatst. Op deze manier kan het isolerende karakter van uw woning behoorlijk worden verbeterd zonder dat er grootschalige en dure werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Een rendabele investering

Wanneer u over een oudere woning beschikt of alle ramen nog steeds beschikken over enkel glas vormt het kopen van isolatieglas uiteraard een meer dan aanzienlijke investering. We begrijpen dan ook absoluut dat veel mensen hier niet op zitten te wachten, maar toch is het één van de beste investeringen die u met oog op de toekomst kan doen. Bent u met andere woorden op zoek naar een echt rendabele investering op zowel korte als lange termijn voor uw woning? Aarzel dan niet langer en kies er voor om te investeren in isolatieglas!

 

Wat kost HR glas?

De prijzen verschillen aanzienlijk per glaszetter. Daarom kun je het beste meerdere offertes vergelijken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes aanvragen en vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend.