Garantie dubbel glas

Wanneer u een bepaald product in de winkel koopt kunt u als het goed is steeds rekenen op een bepaalde garantie. Dat geldt eveneens voor de aankoop van dubbel glas of hoogrendementsglas. U dient er wel rekening mee te houden dat de garantie in dit geval wordt geleverd door het zogenaamde keurmerk dat aan het glas van uw keuze is verbonden. Dit keurmerk is er immers voor verantwoordelijk dat wordt nagegaan of het glas aan alle vooropgestelde eisen voldoet vooraleer het, het productieproces verlaat. Blijkt achteraf dat, dat niet het geval is, dan dient de beglazing uiteraard kosteloos te worden vervangen.

10 jaar garantie op productiefouten

Indien u er voor heeft gekozen om gebruik te maken van glas van een erkend keurmerk zult u meer dan waarschijnlijk kunnen rekenen op een garantieperiode van tien jaar. Binnen deze periode worden productiefouten aan het glas zonder probleem en zonder kosten hersteld. Is deze periode afgelopen en steken er dan mogelijke gebreken de kop op, dan heeft uw investering zichzelf al lang terugverdiend waardoor u steeds met een interessant rendement te maken krijgt. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook de garantie van tien jaar is ongetwijfeld een ijzersterke troef die is verbonden aan de keuze voor dubbel glas of hoogrendementsglas.

Hoe aanspraak maken op garantie?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het uitsluitend mogelijk om aanspraak te maken op de garantie op uw dubbel of hoogrendementsglas wanneer deze is aangekocht bij een erkende verdeler en er een officieel keurmerk aan verbonden is. Heeft u er voor gekozen om het dubbele glas of hoogrendementsglas uit het buitenland te importeren? In dat geval wordt het doorgaans een compleet ander verhaal en beschikt u als consument veelal niet over ook maar enige garantie. Eventuele gebreken aan het glas dienen dan ook door u zelf te worden vergoed.

 

Wat kost HR glas?

De prijzen verschillen aanzienlijk per glaszetter. Daarom kun je het beste meerdere offertes vergelijken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes aanvragen en vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend.