Premie hr glas

Als je in je woning hoogrendementsbeglazing wil laten plaatsen dan kun je daar een premie voor krijgen van jouw netbeheerder. Je bent wel verplicht om het werk uit te laten voeren door een aannemersfirma. Met deze energiewinstcalculator kun je de terugverdientijd van je investering berekenen.

De premie online aanvragen

Zorg ervoor dat u scans hebt van alle documenten die u moet bijvoegen en vraag de premie online aan op de website van uw elektriciteitsnetbeheerder Kies de premie van het jaar dat overeenkomt met het jaar van de factuurdatum.

Nieuwe premie aanvragen:

Hoe ga je die nieuwe premie aanvragen? Je kunt de premie op diverse manier aanvragen. Een aanvraag via het internet is waarschijnlijk het makkelijkst. Via jouw elektriciteitsnetbeheerder (Infrax of Eandis(externe website)) kun je de aanvraag indienen. Kies de premie van het jaar dat overeenkomt met het jaar van factuurdatum.  Voeg wel de volgende 3 documenten toe:

  1. Kopie van alle facturen met daarop vermelding van: merk, type en U-waarde van het glas en het aantal m². (max 1 jaar oud)
  2. Attest dat de aannemer heeft ondertekend en ingevuld
  3. Foto’s van de beglazing

Bron: Vlaanderen.be

Wat zijn de voorwaarden?

De premie is alleen geldig voor een woning, wooneenheid of woongebouw in het Vlaamse gewest.

  1. Welke voor 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet
  2. De bouwaanvraag voor 1 januari 2006 werd ingediend maar na 1 januari 2006 werd aangesloten.

Deze premie geldt niet voor een volledige herbouw omdat dit wordt beschouwd als nieuwbouw. Deelconstructies die nieuw zijn komen niet in aanmerking voor de premie in 2016 maar wel in 2017 en 2018. Het glas moet een U-waarde hebben van 2017 en 2018 (enkel glas maximaal = 1,1 W/m2 K ; 0,8 W/m2K )

Voor het complete overzicht van de voorwaarden ga je naar: vlaanderen.be

Uitbesteden?

Je kunt de aanvragingsprocedure ook uitbesteden aan de glaszettersfirma. Klik hier om meerdere offertes aan te vragen.

Gerelateerd: dak ontmossen premies

Wat kost HR glas?

De prijzen verschillen aanzienlijk per glaszetter. Daarom kun je het beste meerdere offertes vergelijken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes aanvragen en vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend.