Kosten glasreparatie

Als je ruit defect is zal je snel een oplossing moeten vinden. Niet alleen staat je huis nu open zodat inbrekers makkelijk naar binnen kunnen, de weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat er regen en wind naar binnen komt. De spoed hangt af van welk raam defect is, de aard van de schade en ook of je het tijdelijk op kan lossen of niet. En hoe spoediger je iemand nodig hebt hoe prijziger de reparatie. Wat volgt is een overzicht van de prijzen voor het repareren van het glas, welke factoren hier invloed op hebben en hoe je geld kan besparen.

De kosten van een glaszetter

De volgende tabel geeft de kosten en kenmerken van de verschillende soorten glas weer en de kosten om deze te zetten. Dit is dus niet voor spoedopdrachten. Heb je een barst in je raam en kan reparatie even wachten, dan kan je een berekening maken met deze tabel.

 

Het soort glas Kosten exclusief plaatsing Plaatsen U-waarde Gasbesparing
Enkel glas €20 per m2 €50 per m2 5,8 W/m2K 0 m3
Dubbel glas €65 per m2 €65 per m2 2,7 W/m2K 13 m3
HR+ €75 – €80 per m2 €65 per m2 1,3 – 1,6 W/m2K 21 m3
HR++ €85 – €90 per m2 €70 per m2 1,2 W/m2K 23 m3
HR+++ €150 – €180 per m2 €80 per m2 0,5 – 0,9 W/m2K 25 m3

Welk soort glas voor een reparatie?

Het soort glas dat je kiest voor een reparatie is waarschijnlijk hetzelfde soort glas dat je al hebt in je andere ramen. Voor de meeste mensen is dit dubbel glas. Per vierkante meter ben je daar dus rond de €130 voor kwijt inclusief zetting. Als het een spoedklus betreft betaal je een boel meer, hoeveel is moeilijk te zeggen, helemaal als de zetter ’s avonds of in het weekend moet uitrukken. Heb je een raam met een barst er in en zat je er aan te denken om je ramen te vervangen voor een beter isolerende glassoort, dan kan je ook beslissen om al je ramen te laten vervangen.

De U-waarde

Welk glas je kiest kan afhangen van de U-waarde. Dit is de eenheid die wordt gebruikt om aan te duiden hoeveel warmte er door het glas verloren gaat. Hoe lager het getal hoe beter dus. De eenheid is W/m2K  (Watt per vierkante meter Kelvin) en het wordt bepaald door de temperatuur aan de binnenkant van het glas en de temperatuur aan de buitenkant van het glas te meten. Het verschil tussen die twee is het verlies.

Welk glas is geschikt voor mijn situatie?

Verschillende glassoorten zijn geschikt voor verschillende situaties en het type dat je kiest zal bepaald worden naar aanleiding van je budget en wat je van het glas verwacht.

Je hebt de beste isolatie nodig

Als je bezig bent met het isoleren van je muren en je dak dan wil je natuurlijk niet dat er kostbare warmte verloren gaat bij de ruiten. Voor een energievriendelijk huis met optimale isolatie, misschien zonnepanelen en een energiebesparende verwarmingsinstallatie, past HR+++ glas perfect. Hier staat het minimaliseren van warmteverlies centraal en het zo laag mogelijk houden van de stookkosten en de CO2 uitstoot. Wil je optimaal op je energierekening kunnen bezuinigen, dan is een perfect geïsoleerd huis met HR+++ glas de enige oplossing.

Je hebt goede isolatie nodig voor een vriendelijke prijs

Als je betere isolatie zoekt dan je huidige dubbele beglazing en je wil hier niet te veel geld aan uitgeven, dan is HR+ of HR++ glas prima voor jou. De prijzen voor de zetter en het glas zelf zijn niet veel hoger, maar het rendement is wel een stuk beter. HR++ glas is tegenwoordig het populairste glas.

Je wilt maar één raampje vervangen

Als je huis al dubbel glas heeft en je hebt een reparatie nodig aan één raampje, kan je het beste bij je oude glassoort blijven. Dit is financieel het voordeligst, zeker als je niet van plan bent om binnenkort je ramen te vervangen. Dubbel glas is goedkoop om aan te schaffen en te zetten.

Het raam in de garage is defect

Als je een ruimte heeft die geen verwarming gebruikt, maar die wel waterdicht moet zijn, zoals een garage of een kas, kan je enkel glas laten zetten. Hier heb je nauwelijks isolerende waarde, maar dat is ook niet nodig. Enkel glas is niet meer geschikt in huis. Tenzij het voor een tijdelijke oplossing is.

Hoe kan ik geld besparen op de reparatie van mijn raam?

Je kan op een paar manieren geld besparen op de reparatie van je raam.

  • Geen 24/7 service: als je 24/7 spoedservices gaat gebruiken, kan de prijs erg oplopen, helemaal als de reparateur ’s avonds of in het weekend moet komen. Als je dit op de één of andere manier kan voorkomen, bijvoorbeeld door het raam goed dicht te timmeren, zal dit enorm op je kosten schelen.
  • Kies een lokale zetter: de lokale vakmannen kennen de regio op een professionele manier en weter bij wie ze de materialen het beste kunnen kopen en waar je de beste kwaliteit krijgt voor je geld. Bovendien kan hij met zijn bestaande contacten vaak sneller materialen regelen dan als het een vreemdeling betreft.
  • Het type glas: als je maar één raam laat repareren, heeft het geen zin om hier de duurste glassoort voor te kiezen. Tenzij je van plan bent in de toekomst al je ramen te vervangen, kan je nu best voor een standaard optie gaan. Of, je kan zelfs kiezen tijdelijk enkele beglazing in te zetten totdat je de financiën hebt om al je ramen te vervangen met het glas naar keuze.

Gebruik onze vergelijkingstool en bespaar op de totale kosten

Het vervangen van een raam doe je niet zomaar en het is belangrijk dat je duidelijk alle opties op een rij zet voordat je met de reparatie begint. Onze vergelijkingstool kan je hier mee helpen. Door vrijblijvend je gegevens en wensen in te vullen, zoeken wij een aantal offertes voor je bij elkaar die je kunnen helpen de juiste reparateur te kiezen. Deze heb je binnen een korte tijd in je inbox. Zo kan je de prijzen vergelijken en een goed geïnformeerde beslissing maken over met wie je in zee gaat.

Wat kost HR glas?

De prijzen verschillen aanzienlijk per glaszetter. Daarom kun je het beste meerdere offertes vergelijken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes aanvragen en vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend.